POLITICA PRIVIND UTILIZAREA DATELOR PERSONALEInterstar Chim S.A. (denumita in continuare „Interstar Chim” sau „noi”), persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Sector 3, Bd. Basarabia nr. 256, va face cunoscuta aceasta Politica privind utilizarea datelor personale pentru a va explica modul in care prelucram si protejam datele cu caracter personal.  1. Cui se aplica aceasta politica?

Prezenta politica se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal ale:  1. Ce date colectam despre dumneavoastra?

Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

Informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, precum si alte informatii, dupa caz.

Prin activitatea desfasurata pe site, nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (de exemplu: informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care:

In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interactiunea dumneavoastra cu site-urile www.igienol.ro si www.interstar.ro sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom putea sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim al Interstar Chim.  1. Care sunt scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal si care este temeiul juridic al prelucrarii?

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele cazuri:

Atunci cand solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligatii legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatiile contractuale sau sa respectam obligatiile legale ce ne sunt impuse. In toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza.

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact si adresa de resedinta, in scopul posibilei exercitari a drepturilor noastre in viitor. Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim, fiind necesar sa ne exercitam drepturile in cazul unor eventuale litigii.

Vom folosi informatiile dumneavoastra cu caracter personal astfel:

Vizitatori:

Atunci cand este necesar sa raspundem eventualelor solicitari parvenite prin formularele de contact din site-urile www.igienol.ro si www.interstar.ro putem folosi datele dumneavoastra cu caracter personal furnizate (nume, prenume, adresa de e-mail sau alte date personale furnizate in corpul mesajului).

Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim in cunoasterea persoanei careia trebuie sa-i fie adresat raspunsul.

Participanti la campanii:

Ca parte a campaniilor de marketing desfasurate de catre Interstar Chim care au ca finalitate acordarea unor premii, vom colecta si prelucra date personale despre dumneavoastra cum ar fi: nume, prenume, adresa de e-mail, telefon, in vederea identificarii si acordarii premiilor.

Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim in cunoasterea persoanei careia trebuie sa-i fie acordat premiul.

Parteneri comerciali:

Cu scopul incheierii sau executarii relatiilor contractuale cu partenerii comerciali ai Interstar Chim, in calitate de administrator sau persoana reprezentanta a partenerului comercial, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi: nume, prenume, adresa de e-mail, telefon.

Aceasta prelucrare se bazeaza pe:

Fiind Partener comercial, va putem furniza comunicari despre noile noastre produse si servicii. Daca nu mai doriti sa primiti aceste comunicari, puteti renunta trimitandu-ne un e-mail la adresa dpo@interstar.ro.

Candidati la locurile de munca:

In legatura cu participarea dumneavoastra la procesul de recrutare si selectie pentru unul sau mai multe din locurile de munca mentionate ca disponibile, in cadrul Interstar Chim, va putem colecta si prelucra datele cu caracter personal, (de exemplu, datele din CV-ul pe care ni-l trimieti), in scopul selectiei, evaluarii competentelor profesionale pentru locul de munca la care aplicati, precum si pentru comunicarea cu dumneavoastra, pe parcursul derularii procesului de recrutare.

Aceasta prelucrare se bazeaza pe intentia dumneavoastra de a incheia un contract de munca cu Interstar Chim si pe interesul legitim al Interstar Chim.

Nu vom transmite datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti, in scopuri de marketing, fara consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.  1. Cui transmitem datele cu caracter personal?

Interstar Chim nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile dumneavoastra cu caracter personal.

In cadrul Interstar Chim, doar un numar limitat de membri ai personalului au acces la datele dumneavoastra cu caracter personal conform principiului nevoii de a cunoaste (”on a need to know basis”). Membrii personalului Interstar Chim au dreptul sa gestioneze datele cu caracter personal numai pe baza instructiunilor comunicate de Interstar Chim, in legatura cu responsabilitatile de serviciu.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autoritatilor guvernamentale, autoritatilor fiscale si/sau organelor de aplicare a legii, daca acest lucru este impus de legile aplicabile sau daca este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a conditiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terte parti) in conformitate cu legile aplicabile.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terte parti, astfel:

Interstar Chim efectueaza o evaluare prealabila adecvata in selectarea tertelor parti furnizori de servicii si impune acestor furnizori de servicii sa mentina masuri de securitate tehnice si organizatorice adecvate in vederea protejarii datelor cu caracter personal si pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instructiunilor specificate de Interstar Chim. Furnizorii de servicii vor avea dreptul sa utilizeze subcontractanti in furnizarea serviciilor catre Interstar Chim, cu conditia ca fiecare subcontractant sa respecte aceleasi obligatii de protectie a datelor ca si furnizorii de servicii.  1. Care este perioada de pastrare a datelor cu caracter personal?

Vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru perioada necesara pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Politica sau pentru perioada impusa de legislatia nationala aplicabila, in conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane).

In cazul in care datele dumneavoastra cu caracter personal au fost colectate ca parte a inscrierii dumneavoastra voluntare la campaniile desfasurate de Interstar Chim, va vom pastra datele pe o perioada de maxim 90 de zile de la data incheierii campaniei.

In cazul in care sunteti partener comercial, va vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra.

In cazul in care sunteti candidat la unul sau mai multe din job-urile publicate de catre Interstar Chim, vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pe toata durata desfasurarii procesului de recrutare si selectie, plus o perioada de cinci ani dupa incheierea procesului de recrutare (in cazul in care candidatul nu a fost angajat in companie).  1. Transferul datelor personale in afara tarii

Pe parcursul stocarii in cadrul Interstar Chim, datele dumneavoastra ar putea fi accesibile si/sau transferate in afara tarii catre grupul Interstar.  1. Ce drepturi aveti?

Aveti urmatoarele drepturi conform legislatiei in domeniu:

Va rugam sa aveti in vedere faptul ca drepturile dumneavoastra descrise mai sus pot fi limitate in anumite situatii si fac obiectul legilor si reglementarilor aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal.

Pentru a va exercita unul sau mai multe din aceste drepturi, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail dpo@interstar.ro.  1. Confidentialitatea datelor minorilor

Site-urile www.igienol.ro si www.interstar.ro nu colecteaza cu buna stiinta date personale de identificare de la persoane care nu au implinit varsta de 16 ani. Daca parintele sau tutorele legal are la cunostinta faptul ca minorul aflat in custodia sa a furnizat site-urilor www.igienol.ro si www.interstar.ro datele sale cu caracter personal, acesta trebuie sa informeze imediat Interstar Chim, la adresa de e-mail dpo@interstar.ro. In cazul in care descoperim ca o persoana care nu a implinit varsta de 16 ani a furnizat date cu caracter personal, prin intermediul site-urilor www.igienol.ro si www.interstar.ro, atunci vom distruge aceste informatii de pe serverele noastre imediat, cu exceptia cazului in care parintele sau tutorele isi da consimtamantul explicit pentru prelucrarea de catre site a datelor cu caracter personal ale copilului in scopurile specificate.  1. Contact

Daca aveti intrebari sau neclaritati cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre Interstar Chim sau prin site-urile www.igienol.ro si www.interstar.ro sau daca doriti sa va exercitati unul sau mai multe din drepturile ce va revin, ne puteti contacta la adresa de e-mail dpo@interstar.ro

Va rugam sa nu divulgati date cu caracter personal sensibile (de exemplu, informatii legate de originea rasiala sau etnica, de opinii politice, de convingeri religioase sau de alta natura, de sanatate sau de apartenenta la un sindicat, numere de asigurare sociala) atunci cand ne contactati.

Nota: Putem actualiza periodic aceasta Politica si va vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe site-urile www.igienol.ro si www.interstar.ro.

Va rugam sa consultati periodic pagina dedicata Politicii privind utilizarea datelor personale pentru a fi la curent cu noile modificari.Ultima actualizare: septembrie 2018